• Praktijk Helmi - Traditionele Chinese geneeskunde

Diensten

Traditionele Chinese geneeskunde (i.e., Traditional Chinese Medicine - TCM). TCM vindt haar oorsprong in unieke, veelomvattende en systematische theoretische structuren waaronder de theorie van de Vijf Elementen, het meridiaanstelsel van het menselijk lichaam en Yin-Yang.

cherry blossom, japanese cherry, smell-1318258.jpg
  • Verander je leven

Op weg naar een betere kwaliteit van leven!

Tui Na Acupunctuur

Acupunctuur

Acupunctuur kan bij veel verschillende klachten helpen. Het kan zowel fysieke als mentale klachten verlichten. Volgens de Chinese geneeskunde werkt het doordat het de energiebalans hersteld. Klik op de knop hieronder om erachter te komen hoe acupunctuur precies werkt en welke voordelen het biedt.

Tui Na Acupunctuur

Tui-Na

Tui Na massage kan verlichting geven bij verschillende klachten. Het stimuleert de energiebanen (meridianen) en kan vaak als toevoeging op acupunctuur of op zichzelf worden gedaan. Tui Na werkt op basis van duw (Tui) en optillen en knijpen (Na). Klik op de knop hieronder om erachter te komen hoe Tui Na precies werkt en welke voordelen het biedt.

  • Werkwijze

Eerste consult

Welke type acupunctuur voor jou geschikt is hangt af van je klacht en lichamelijke gesteldheid. Om de juiste behandeling te kunnen geven, begint iedereen met een intake. Deze bestaat uit verschillende vragen naar je klachten, tong- en polsdiagnose. Afhankelijk van de diagnose kan het voorkomen dat de acupunctuur behandeling gecombineerd wordt met massage, cupping, en of moxa.

acupunctuur Tui Na

Behandeling

Tijdens de acupunctuurbehandeling lig je ontspannen op een behandeltafel. Soms is het nodig wat kleding uit te doen. Je wordt dan bedekt met een handdoek. Ultradunne steriele naaldjes worden op acupunctuurpunten gezet die passen bij jouw klachten. Dit is vrijwel pijnloos. Bijna alle cliënten ervaren een acupunctuurbehandeling juist als erg ontspannend.

acupunctuur Tui Na

Vervolgconsult

Het aantal vervolgbehandelingen is afhankelijk van de aard en de ernst van je klacht(en). Bij elk vervolgconsult kijken we naar de veranderingen. Vrij snel tijdens en na de behandeling kun je al veranderingen voelen! Niet alleen in je lichaam, ook in je gedachten en je emoties. Veel mensen ervaren meteen een diepe ontspanning, meer zachtheid en vrolijkheid. Dit komt doordat je zenuwstelsel meer ruimte krijgt; je gaat herstellen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Via onderstaande link kun je de openingstijden, locatie en andere gegevens bekijken of middels een contactformulier contact opnemen. Schrijf een bericht met daarin bijvoorbeeld je vraag, een beschrijving van je klachten of informeer naar wat acupunctuur of Tui Na voor jou zou kunnen betekenen.